Business Development Manager Smart Systems

Job description

Als Business Development Manager Smart Systems positioneer jij DYKA als speler in het domein van slimme systemen om winstgevende groei te stimuleren. Je identificeert zakelijke kansen voor de DYKA Group, gebaseerd op klant- en marktonderzoek in combinatie met een grondig begrip van technologische mogelijkheden. Daarnaast vertaal je kansen naar business case-voorstellen en stuur je de ontwikkeling van systeemarchitecturen én stuur je systeemontwikkelingsprojecten integraal aan van initiatie tot marktintroductie tot en met het realiseren van winstgevende verkopen. In de rol van BDM ben je lid van het DYKA Group Innovation & Technology team en ben je verantwoordelijk voor:

 • Het identificeren van zakelijke kansen voor slimme systemen:- Proactief opbouwen/onderhouden van een strategisch netwerk van contacten in het domein van slimme systemen met materiedeskundigen en overheidsinstanties.- Blijf op de hoogte van markttrends en de evolutie van slimme systeemtechnologie.- Volg bestaande en opkomende concurrenten, analyseer hun nieuweproposities om de potentiële waarde of bedreiging voor het bedrijf te begrijpen.- Aansturen en uitvoeren van marktonderzoek dat leidt tot een grondig begrip van slimme systeemtoepassingen in bestaande of nieuwe markten. 
 • Het genereren van slimme systeemvoorstellen:- Ontwikkel de visie op slimme systemen.- Fungeren als materiedeskundige voor de organisatie en als sparringpartner voor de Innovation & Technology Director en DYKA Group Leadership Team bij het identificeren van zakelijke kansen.- Adviseren over de optimale route naar de markt inclusief opties als het overnemen van bedrijven, het aangaan van samenwerkingsverbanden of het realiseren van in-house ontwikkelingen.
 • Het ontwikkelen van slimme systemen:- Kansen vertalen naar duurzame businesscases.- Optreden als integraal projectmanager voor de ontwikkeling van slimme systemen.- Sturen van de ontwikkeling van systeemarchitecturen en specificeren van gerelateerde technologische bouwstenen.- Zorgdragen voor de realisatie en release van het systeem en zijn bouwstenen. - Leg gegenereerde knowhow vast in waardevolle IP.
 • Het commercialiseren van slimme systemen:- Voorstellen en creëren van waardetoevoegende bedrijfsmodellen.- Definiëren prijsbeheer voor slimme systemen.- Jaarplannen maken voor de smart system series.- Marketing ondersteunen met het creëren van gebruikersverhalen, productnaamgeving en -branding, productdocumentatie en advies geven aan klanten.- Verkoop ondersteunen bij verdere commercialisering na oorspronkelijke marktintroductie.- Interne (train de trainer) en klanttrainingen geven over slimme systemen.
 • Het beheren van de levenscycli van slimme systemen:- Beheer de levenscyclus van een slimme systeempropositie.- Monitoren van het aanbod, evalueren en zo nodig bijsturen.- Breng het nieuwe slimme systeem over naar de organisatie zodra een stabiele bedrijfssituatie is bereikt. 

Profile

 • Je ben universitair geschoold of gelijkwaardig door professionele ervaring in een relevant technisch domein (bv. mechatronica).
 • Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring in systeemontwikkeling, 3 tot 5 jaar ervaring in integraal projectmanagement en 1 tot 3 jaar ervaring in bedrijfsontwikkeling. 
 • Je bent een netwerker met uitstekende communicatieve en beïnvloedingsvaardigheden.
 • Je bent een strategische denker en hebt zakelijk inzicht.
 • Je bent vaardig om te communiceren met verschillende belanghebbenden in functionele afdelingen op verschillende niveaus in de organisatie.
 • Je bent sterk in analytisch en conceptueel denken.
 • Je hebt een duidelijke drive en toont doorzettingsvermogen.
 • Je bent vastbesloten om resultaten van hoge kwaliteit te leveren.
 • Je vertoont gedrag volgens de DYKA groepswaarden: we ondernemen actie, we maken dingen waar, we groeien samen en we overtreffen de klantervaring.

Offer

Procedure en solliciterenVoor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Ben Knapen (Director Innovation & Technology) door te mailen naar ben.knapen@dyka.nl. Voor aanvullende vragen over de vacature kun je contact opnemen met Eline Dekker (HR) door te mailen naar eline.dekker@dyka.nl. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure. 

AcquisitieAcquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Category
Distribution
Company
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
Experience level
Mid-Senior Level
APPLY NOW