Sustainability Officer (32-40 uur per week)

Company description

Tessenderlo Group is een Belgische beursgenoteerde onderneming met een grote diversiteit aan activiteiten met de missie: “Every molecule counts”. DYKA Group is als business-unit van Tessenderlo Group een belangrijke Europese producent en leverancier van kunststofleidingsystemen. Het hoofdkantoor en de productiehallen van DYKA Group zijn gevestigd in Steenwijk (Nederland) en daarnaast heeft DYKA nog 8 productielocaties in Europa en een groot aantal verkoopvestigingen verspreid over de wereld. DYKA is in een aantal landen marktleider in het produceren van producten voor transport van energie, drinkwater, afvalwater en lucht (ventilatie), maar ook producten voor stormwater-management om de steeds heftigere neerslag ten gevolge van de klimaatverandering (tijdelijk) te bergen en/of af te voeren.

Duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke pijlers voor het beleid van de onderneming. DYKA is een voorloper op het gebruik van recyclaat. In een groot aantal producten wordt inmiddels kunststof recyclaat verwerkt. 

Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren én we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

Job description

DYKA Group

Voor de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen zoekt de DYKA B.V. een Sustainability Officer. Je bent verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Je ondersteunt het management bij het vormgeven van het beleid op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
 • Je ondersteunt bij de uitvoering van projecten op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor specifieke projecten kan je worden gevraagd het project te leiden.  
 • Je ondersteunt bij het beheer c.q. realisatie van certificeringen op het gebied van sustainability, zoals bijvoorbeeld het MVO-4 certificaat en Dubokeur voor de QESH-afdeling van de vestiging in Steenwijk. 
 • Je ondersteunt namens DYKA de diverse (internationale) brancheorganisaties bij de realisatie van sector environmental product declarations (EPD). Je verzamelt en beheert daarvoor noodzakelijke gegevens. 
 • Je ondersteunt de afdeling Productontwikkeling met je kennis ten aanzien van sustainability (bijvoorbeeld middels LCA-berekeningen) bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
 • Je ondersteunt de commerciële afdelingen bij de beantwoording/onderbouwing van sustainability gerelateerde eisen in tenders. Zo nodig initieer je tijdig interne projecten. 
 • Je ondersteunt de afdeling sourcing in de ketensamenwerking met de leveranciers op het gebied van sustainability. 
 • Je vertegenwoordigt DYKA in Nederlandse of internationale commissie/werkgroepen op jouw vakgebied.
 • Je zorgt op het gebied van sustainability voor de technische en administratieve uitvoering van nieuwe projecten en zorgt voor het onderhoud en gegevensbeheer van de bestaande regelingen. 
 • Je volgt in overleg met het management de ontwikkelingen op het gebied van sustainability welke mogelijk van belang zijn voor DYKA in het algemeen en in Nederland in het bijzonder.

Profile

 • Je beschikt over universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur Master afgestudeerd of gelijkwaardig door werkervaring.
 • Je hebt ervaring op het werkterrein “Sustainability”.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de uitvoering van levenscyclus analyses (LCA). 
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met milieuzorgsystemen en/of certificatieregelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (bijvoorbeeld MVO presatieladder).
 • Je bent bekend met projectmanagement en je vindt het leuk om in (internationale) teams te werken.
 • Je vindt het leuk om veranderingsprocessen uit te voeren.
 • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en bent in staat om met verschillende niveaus binnen de organisatie samen te werken.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling/schriftelijk). Kennis van het Frans is een pluspunt.
 • Je kan zelfstandig werken en vind het leuk om nieuwe initiatieven te ontplooien.
 • Je kan goed schakelen tussen operationele en beleidsmatige activiteiten.
 • Je bent nieuwsgierig naar maatschappelijke ontwikkelingen/trends en in staat om de vertaalslag naar de organisatie te maken.

Offer

Wat bieden wijBij DYKA ga je aan het werk in een professionele, sterk lerende organisatie met brede ontwikkelingsmogelijkheden. Je standplaats is Steenwijk (Kop van Overijssel). Daarnaast zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing. 

Procedure en solliciterenEen assessment is onderdeel van de procedure. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met  André Fokt (Continuous Improvement & Systems Manager) 0521 - 53 43 82 / 06 - 83 64 00 88 of per email andre.fokt@dyka.nl. 

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar werkenbij@dyka.nl.

AcquisitieAcquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Category
Other
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Netherlands
City
Steenwijk
APPLY NOW