BIM Modelleur

Company description

DYKA Group, deel van de Tessenderlo Group, is meer dan alleen maar een producent van kunststof leidingsystemen. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, dragen wij elke dag ons steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen we dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat we “Nature’s Network” zijn. Internationaal zijn wij vertegenwoordigd in België, Nederland, Frankrijk, UK, Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië en Roemenië.

DYKA Plastics in Pelt is onze productiesite in België. Daarnaast hebben we in België ook 9 regionale filialen die zorgen voor een servicegerichte toelevering van handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

Job description

DYKA Group
 • Als BIM Modelleur werk je mee aan het BIM verhaal binnen DYKA België. Je rapporteert de noden (tools, opleiding, …) en zorgt er dankzij jouw BIM-kennis en -expertise mee voor dat de kennis van het team op een hoger niveau getild wordt.
 • Je hebt een korte communicatielijn met de Accountmanagers en bouwt een samenwerking op met onze klanten waarbij de DYKA-studiedienst de nodige ondersteuning biedt aan de engineeringafdeling van onze klant. 
 • Je denkt met de klant mee om tot de juiste oplossing te komen en stelt het gepaste BIM model op. Je bestudeert daarbij ook zelf de schetsen en tekeningen van de opdrachtgever (CAD ontwerpers, ingenieurs, werfleiders) en verzamelt de ontbrekende gegevens om zo de CAD/BIM tekening efficiënt uit te werken samen met de klant. Je kan tekeningen maken in 2D en 3D.
 • Je bent verantwoordelijk voor de projecten van opstart tot oplevering. Je behoudt daarbij steeds het overzicht op alle projecten, wijst ze toe aan de juiste medewerker en volgt verder op zodat projecten tijdig worden opgeleverd aan de klant. 
 • Je blijft op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied en je weet deze te vertalen naar de operationele context van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die onder BIM worden uitgevoerd.
 • Je opereert binnen een team van 4 studiedienstmedewerkers en je voert zelf ook actief projecten uit. Je rapporteert aan het hoofd Engineering & Consultancy.

Profile

 • Je hebt bij voorkeur een opleiding in een technische richting genoten en hebt een bachelor denkniveau. Dit aangevuld met de nodige ervaring in een studiebureau/op een studiedienst, als ontwerpdesigner of als BIM-modelleur. Kennis van rioleringen is een plus.
 • BIM heeft voor jou geen geheimen en je staat te popelen om je kennis te delen met anderen.
 • Je hebt ervaring met een tekenprogramma zoals Revit, AutoCAD of Stabicad. Wij werken zelf met Revit.

Offer

 • DYKA biedt jou een contract van onbepaalde duur. Dit in een zeer afwisselende functie waarbij je een grote mate van autonomie geniet en een grote impact kan hebben. Het betreft een voltijdse functie (40u) in dagdienst. 
 • Flexibele kantooruren (te starten tussen 7u30 en 9u) en mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Aantrekkelijk salarispakket met bijhorende extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, maaltijdcheques, ecocheques)
 • Naast de 20 wettelijke verlofdagen nog 12 inhaalrust dagen en geen bergen werk die op je liggen te wachten na een vakantieperiode want DYKA sluit collectief tijdens het bouwverlof (zowel in de zomer 3 weken als bij kerst en nieuw 2 weken)
 • Plaats van tewerkstelling: Pelt
Category
Design
Department
Technic
Experience level
Mid-Senior Level
Company
DYKA
Business unit
DYKA Group
Country
Belgium
City
Pelt
Apply now